Kuka olet, Ville Hiiskanen?

Keskiviikko 9.2.2011 klo 10:55 - Jussi Saramo


Netti on täynnä monenlaista sontaa. Ihmiset ovat valmiita esiintymään useilla henkilöllisyyksillä ja levittämään suoranaisia valheita omia uskomuksiaan edistääkseen.

Viime vuosina etenkin maahanmuuton vastustajat ovat vallanneet kaikki keskustelupalstat Helsingin sanomien keskustelusta lähtien. Olen usein ihmetellyt, onko mahdollista, että Suomessa on niin paljon rasisteja, kuin voisi kirjoitusten määrästä päätellä.

Jotkut mediat ovat yrittäneet hallita ja hillitä törkytulvaa. Esimerkiksi Uusi Suomi on alkanut erottua edukseen Suomi24:n ja Hesarin keskustelujen kaltaisista ajatusten kaatopaikoista vaatimalla rekisteröitymistä omalla nimellä.

”Usarissa” kaikki voivat nyt nähdä, kuinka kyseessä on ollut kourallinen kirjoittajia, joilla on aikaa ympäri vuorokauden istua koneen ääressä solvaamassa maahanmuuttajia.

Maahanmuuton vastustajien lisäksi netissä ovat vahvoilla ilmastonmuutoksen kieltäjät. Samaan aikaan kun öljy-yhtiöiden ostamat tutkijat ovat käytännössä hävinneet taistelun puolueettomia ilmastotutkijoita ja muita tiedemiehiä vastaan, ovat politiikan ja keskustelupalstojen helppoheikit lisänneet kierroksiaan.

Timo Soini väitti tehneensä puolitoista vuotta töitä uuden ilmastopoliittisen mallin luomisessa, vaikka kyseessä oli kirjoitusvirheitä myöten Metallityöväen liitolta kopioitu paperi. Ehkä Timpalta kesti puolitoista vuotta oppia copy-paste. Malli itsessään oli ikivanha ja toimimattomana moneen kertaan hylätty.

Perusajatuksena ”Soinin mallissa” oli, että tehdään vain näennäisiä toimia ilmastonmuutosta vastaan. Soinikaan ei kehtaa väittää tiedemiehiä vastaan, mutta ratsastaa skeptikoiden mielipiteillä, joissa ilmastonmuutosta ei ole, koska ulkona on paljon lunta.

Usein nämä kaksi vielä yhdistyvät toisiinsa. Uuteen Suomeen on ilmestynyt uusi blogisti, Ville Hiiskanen, joka aloitti raflaavasti kyseenalaistamalla ilmastonmuutoksen. Nopea googlaus uudesta aktiivista osoitti, ettei miestä löydy mistään Facebookin ja Uuden Suomen ulkopuolelta. Facebookissa hän levittää ulkomaalaisten raiskauksista kertovaa linkkiä yhteisössä, jonka mukaan ”mustia miehiä” on syytä pelätä.

Väestörekisterin sivujen mukaan Hiiskanen -nimisiä ei ole Suomessa. Identiteetin nimenä uskottavampi voisi olla vaikka Juhani Virtanen?

 

 

hiiskanen.jpg

 

hiiskanen2.jpg


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini