Miksi lakko-oikeutta halutaan rajoittaa?

Tiistai 9.11.2010 klo 16:48 - Jussi Saramo


Tämä bloggaus tulee snadisti viiveellä. Töissä on ollut kiirettä, joten sain oheisen kuvaajan vasta nyt valmiiksi.

Oikeisto ja sen taloudellinen ja poliittinen tukija EK ovat vaatineet lakko-oikeuden rajoittamista. Viikko sitten SAK marssi ulos tätä koskevista neuvotteluista.

Tarkemmin tietämättä, mitä kaikkea ökyrikkaiden etujärjestö EK on neuvotteluissa esittänyt, täytyy vaatimuksia ihmetellä. Suomalainen ay-liike on aina ollut poikkeuksellisen maltillinen ja erilaiset työtaistelut ovat vain vähentyneet vuosien saatossa. Ehkäpä tämän takia meidän palkkatasommekin on melko alhainen pohjoiseurooppalaisessa vertailussa.

Nykyisin työnantajilta otetaan vastaan jo melkoista kyykytystä ennen vastatoimia. Lakkoon on siis käytännössä aina hyvä syy.

Vuodesta 1971 on olemassa vertailukelpoiset tiedot työtaisteluissa menetetyistä työpäivistä. Siinä ovat siis mukana kaikki työtaistelut, olivat niihin syynä sitten työntekijöiden tai -antajien vaatimukset. Ei näytä siltä, että nyt olisi joku erityinen syy rajoittaa ihmisoikeuksia?

 

lakotdays.jpg


Kommentit

9.11.2010 19:23  Arne Mäenpää

Kiitos vinkistä, Tilastokeskuksen sivuilta löysin sama asia numeroina. Hyvää faktaa työpaikkakeskustelua varten. http://www.stat.fi/til/tta/2009/tta_2009_2010-05-07_tau_002_fi.htm


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini