Halla-aho on vaarallinen reppana

Torstai 13.5.2010 klo 19:35 - Jussi Saramo


Sain vinkin helsinkiläisen valtuutetun Jussi Halla-ahon vappupuheeseen. Puhe on vappupuheeksi erikoinen, se keskittyy lähinnä Vasemmistoliiton haukkumiseen.

Ensiksi minua naurattivat Halla-ahon väitteet, ne kun olivat niin kaukana todellisuudesta. Lopulta alkoi ärsyttää - miten joku kehtaa väittää asioita jotka voi osoittaa valheiksi pienellä googlaamisella.

Halla-aho esimerkiksi väittää Vasemmistoliiton puoluejohdosta, että ”Siellä on vuosi vuodelta yhä vähemmän sellaisia ihmisiä, jotka ovat joskus käyneet töissä, muuallakin kuin puoluetoimistossa.”

Väite on aika käsittämätön. Vasemmistoliiton puoluehallitus on täynnä eri alojen duunareita. Puheenjohtajista Paavo Arhinmäki on akateeminen mutta Risto Kalliorinne on sosionomi ja työkokemusta löytyy terässulatosta lannoitetehtaaseen. Aino-Kaisa Pekonen on lähihoitaja ja hänellä on pitkä kokemus julkisen sektorin hoitotyöstä.

Kansanedustajista suuri osa on tullut suoraan tehtaalta tai telakalta eduskuntaan. On joukossa useita korkeasti koulutettujakin, mutta hyvä niin, tasapainoinen ryhmä tarvitsee eri alojen kokemusta ja asiantuntemusta. Vastoin Halla-ahon väitettä puoluejohdosta puoluetoimistolla ei kukaan ole ollut töissä, lukuun ottamatta puoluesihteeriä, jonka työpaikkana on luonnollisesti puoluetoimisto.

Vasemmistoliitolla on yli 800 kunnanvaltuutettua ympäri maata. Aivan tavallisia ihmisiä tavallisissa duuneissa. Meistä puoluetoimiston työntekijöistä kolme toimii valtuutettuina.

Halla-aho puuttuu vappupuheessaan oikeaan ongelmaan, siirtotyöläisten väärinkäyttöön palkkojen polkemisessa. Tätä vastaan vasemmisto on tapellut koko EU-jäsenyyden ajan. Sadat vasemmistolaiset aktiivit rakennustyömailla ja Rakennusliitossa ovat tehneet hyvää työtä, mutta lainsäädäntö ei valitettavasti ole mahdollistanut riittävää puuttumista epäkohtiin.

Eduskunnassakin vasemmisto on tehnyt kaikkensa jotta ulkomaisen työvoiman väärinkäyttö saataisiin loppumaan. Vuosia rummutettu käännetty arvonlisävero toteutetaan nyt vihdoin, mutta paljon muutakin pitää tehdä. Etenkin tilaajavastuulakia pitää vahventaa ja sanktioita ja valvontaa lisätä.

Vaikka en ole varsinaisesti puoluejohdon jäsen, olen työvaliokunnan kokouksiin osallistuvana puoluetoimiston työntekijänä lähinnä Halla-ahon kuvaamaa työstä vieraantunutta poliitikkoa. Syytös on aika jännä tältä vaimonsa siivellä Eirassa asuvalta muinaiskirkkoslaavin tutkijalta. Minä olen kuitenkin tehnyt vuosia raskaita fyysisiäkin töitä ennen poliittisia hommia. Muillakin puoluetoimiston työntekijöillä kirvesmiehistä asentajiin on aika erilainen kosketus työhön kuin Halla-aholla itsellään.

Halla-ahon valehtelua analysoidessaan ei voi välttyä huomaamasta yhtäläisyyttä 30-luvun Saksaan. Sielläkin äärioikeisto alkoi julistaa olevansa uusi työväenliike, vanhan työväenliikkeen tilalle. Saksassa he ottivat jopa sosialismi-sanan puolueensa nimeen, koska se kuvasi työväenliikettä. Saksassakin työstä ja ihmisten arjesta vieraantunut reppana nousi nopeasti suursuosioon keksimällä syyttää kaikista ongelmista juutalaisia ja vasemmistoa. Nyky-Suomessa juutalaiset on vain korvattu somaleilla.


Kommentit

13.5.2010 20:26  Kaisa Korhonen

Tämä menee ohi kirjoituksen varsinaisen pointin, mutta on pakko ohimennen muistuttaa, että ei kai akateeminen koulutus ole mikään häpeä vasemmistolaiselle. Vasemmistoon voi päätyä eettisen ja älyllisen pohdinnan tuloksena yhtä hyvin kuin työn raskaan raatamisen. Hyvä yhteiskunta on hyvä kaikille.

Henkinen työkin käy useimmiten ihan työstä. Ja on usein myös varsin raskasta, vaikkakin eri lailla kuin fyysinen työ. Tästä meidän vasemmistolaisten ei pidä tehdä itsellemme ansaa eikä antaa muiden huijata meitä toisiamme vastaan. Jussin kannalla siis - Halla-ahoa vastaan.

13.5.2010 20:37  eirassa asuu Hitler

Natsikortti, miten omaperäistä.

13.5.2010 21:17  Jussi Halla-aho

Kylläpä osui kipeästi. Hehe :)

Koko puhe on luettavissa Hommaforumilta: http://tinyurl.com/3523wh2

13.5.2010 21:28  Juupajuu

Joo natsi-kortti on paras defenssi kautta aikojen!

13.5.2010 21:30  Tatu Ahponen

Vielä hassummanhan Halla-ahon väitteestä tekee se, että sen puolueen, jonka nimissä hän tämän puheen teki, puheenjohtaja on ollut kohta baltiarallaa 30 vuotta erilaisissa broilerihommissa, SMP:n ja PS:n leivissä.

13.5.2010 21:31  Tatu Ahponen

Nyt muuten sitä odotellessa että vihainen kommentoijaparvi ignoroi koko muun kirjoituksen kuin viimeisen kappaleen ja huutaa NATSIKORTTI NATSIKORTTI NATSIKORTTI. Natsikorttikortti - paras kortti mitä on!

13.5.2010 22:01  ulkosuomalainen nainen

Halla-Aho on mies,joka uskaltaa puhua suoraan niin kuin Timo Soini.

13.5.2010 22:25  Antti Mäkelä

Ehkä pitäisi hahmottaa se tosiasia, että uusi polvi on pääasiassa akateemista kun taas vanha väistyvä polvi on pääasiassa duunarienemmistöistä.

13.5.2010 23:13  jatta

Kovin on kaukaa haettua, verrata Halla-ahoa Hitleriin. En tiedä hänen tappaneen ainottakaan ihmistä, tietääkö joku muu????

13.5.2010 23:35  Pelle

Olet ruma ja mielipiteesi ovat paskoja. Hauskaa loppuelämää vitun varas

14.5.2010 0:08  antti virtanen

olen ajanut 22 v. autoa, suomessa,venäjällä ja euroopassa, pitkää autoa, teistä pikku paskahousuista ei ole muuhun kuin olemaan aktivisteja arhinmäen johdolla, olen edelleenkin akt:n jäsen, tiedän , että suurinosa entisistä vasureista, tai demareista tulee äänestämään persuja, koskien rekkakuskeja

14.5.2010 8:25  Niin

Jussi, akateemista koulutustakin vaativat työt on töitä. Sen sijaan tuossa retoriikassa ehkä juuri politiikka on sitä ei-työtä.

14.5.2010 11:19  Kratti

Jussi Saramon sivujen värityksiä analysoidessaan ei voi välttyä huomaamasta yhtäläisyyttä 30-luvun Saksaan; samat punainen, musta ja valkoinen sielläkin liehuu.

Koomista, että Saramo nimittää analysoimiseksi tarttumista yhteen retoriseen lauseeseen. Väittääkö Saramo oikeasti, että vasemmistoliitossa ei vuosien varrella olisi tapahtunut sitä, että Eetu Virén -osasto olisi tullut merkittävämmäksi kuin vanhakantainen duunariporukka?

Ehkä tuo natsikortin esiin vetäminen lähinnä kertoo tarinaansa vasemmistoliiton uppoamisesta ja sen aiheuttamasta primitiivireaktiosta kuin että kyseessä olisi mitään, mitä kukaan analyyttisesti ajatteleva ihminen pitäisi analyysina.

14.5.2010 11:37  Jussi Saramo

Akateemisetkin työt ovat työtä siinä missä muutkin. Itseasiassa poliittisetkin ovat, aika harva pystyisi vaikkapa Arhinmäen työtahtiin.

Eetu Viren ei kuulu Vasemmistoliiton johtoon. "Kratti" on kirjoitukseni ytimessä - halla-aholaiset ovat luoneet totuuden vastaisen kuvan vasemmistosta ja taistelevat sitä omaa olkiukkoaan vastaan.

14.5.2010 12:09  kornia

Allah-ahon on kyllä aika turha syytellä toisia siitä, että eivät ole tehneet "oikeita" töitä. Ja todellakin... Soinihan se vasta todellinen työmies onkin.

14.5.2010 12:37  Peloton

Pelle osoitti puheet kriitikoiden olemattomasta itsekritiikistä vääräksi kommentoimalla "Olet ruma ja mielipiteesi ovat paskoja. Hauskaa loppuelämää vitun varas ".

Mutta voi ei, en tiedä, olikohan Pellekin natsikortti?

14.5.2010 15:21  Catilina

Eihän tässä oikeastaan tarvita kuin Saramon CV, josta ilmenee, minkälaisilla työmailla sitä on tullut haalareita ryvetettyä.

14.5.2010 15:29  Ville

Jussi Saramo, hyvä kolumni, kiitos. Halla-aho ei ymmärrä politiikasta yhtään mitään ja seuraa yhteiskuntaa ilmeisesti vain Hommaforumin kautta, joten pysyttelisi vain maahanmuuttoaiheissa.

14.5.2010 19:10  Tiedottaja

Catilina:

Se löytyy tuolta yläpalkista, "Kuka Jussi?"

16.5.2010 15:25  juge

"...aika harva pystyisi vaikkapa Arhinmäen työtahtiin."

No niinpä. Joka päivä pitää olla kivittämässä Mäkkärin ikkunoita tai kuokkavierailemassa. Eihän tuollaista jaksa kuin Arhinmäen kaltainen superatleetti.

16.5.2010 17:45  Kallu.

Niinhän se menee..on olemassa kahdenlaisia mielipiteitä.. minun omani ja väärät.

17.5.2010 14:10  Reilusti vasemmalla

Täällä on hommafoorumi päässy taas ääneen ja tarttuu kirjoituksen sisällön kannalta toki hyvinkin keskeisiin teemoihin, kuten Hitler-vertaukseen. ;) Ja nimimerkki "jatta", kerropas kuinka monta ihmistä Hitler sitten tappoi - välittömästi?

3.6.2010 22:28  VPS

Saramo, irrotit Halla-ahon laajasta, useita suuria yteiskunnallisia asioita käsittelevästä tekstistä yhden lauseen, jonka pohjalta kirjoitit koko hupaelmasi.

Täytyy sanoa, että tekstilläsi olisit varmasti yläasteen äidinkielen tunnilla saanut vastineenkirjoitusharjoituksesta hylätyn.

7.6.2010 14:51  Jussi

Päin vastoin! Halla-ahon vappupuheen kantava teema kiteytyi tuohon lauseeseen.

On vanha taktiikka luoda vastustajasta oman mielensä mukainen olkiukko, jota vastaan hyökätä, jos todellisuus ei tue muuten omaa sanomaa.

Erikoista oli, että Halla-aho käytti samaa olkiukkoa kuin natsit 30-luvulla.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini