Tsoukki!

Keskiviikko 12.5.2010 klo 12:19 - Jussi Saramo


"Tarvitaan nolla uutta ydinreaktoria tai korkeintaan yksi."

- Ministeri Pekkarinen 16.3.2009 Hbl

"Ei missään tapauksessa 2020 mennessä yhtä enempää. Kyllä tämä sen todistaa ihan yksiselitteisen selvästi." (sähkön kulutusarvio)

- Ministeri Pekkarinen 10.11.2009 Yle

"Nolla oli tsoukkia, tuli ihan huulenheitossa. Ei se missään vaiheessa ollut vakavasti vaihtoehto laskelmissamme tietystikään."

- Ministeri Pekkarinen 23.4.2010 Uusi Suomi

"Olin niin rehellinen ja avoin kuin tällaisessa sisäpiiriasiassa voi olla."

- Ministeri Pekkarinen 23.4.2010 HS

 

pekkarinen.jpg

 

Eilen oli vapaapäivä ja aikaa harrastuksille. Kävin aamulla Vaskivuoren lukiossa puhumassa kunnallispolitiikasta. Iltapäivällä kävin eduskunnassa jonka portailla joukko Maureja oli pekkaroimassa ja heittelemässä tsoukkeja.

Ydinvoimaesityksestä vastaava ministeri Pekkarinen puhui vasta vuosi sitten voimakkaasti lisäydinvoimaa vastaan. Viime talvena hän osoitti kuinka ministeriön laskelmat voivat tukea korkeintaan yhtä uutta voimalaa.

Pekkarisen ja hänen puolueensa lisäksi myös vihreät ja RKP ovat vastustaneet ydinvoimaa. Täytyykin ihmetellä miten yksi ydinvoimamyönteinen puolue on saanut kolme ydinvoimavastaista puoluettaan taakseen hallituksessa.  Vihreät ovat tässä olleet ratkaisevassa asemassa antamalla tuen hallitukselle joka tapauksessa. Siksi heille annettiin vastavuoroisesti lupa äänestää vastaan (koska tiedetään ettei asia kaadu heidän ääniinsä).


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini