Yle-rahasto NYT!

Lauantai 13.3.2010 klo 14:52 - Jussi Saramo


Olen kulkenut lähiajat ympäri Suomea junalla esittelemässä luonnosta Vasemmistoliiton tavoitteiksi seuraavalle viidelle vuodelle. Tänään ohjelmaa käsitellään täällä Porissa. Välillä on käyty Tikkurilassa hoitamassa Vantaan kunnallispolitiikkaa ja Brysselissä Eurooppa-politiikkaa.

Olen ollut innoissani uusista tehtävistäni Vasemmistoliiton poliittisena sihteerinä. Kun politiikka ei ole vain kunnallispoliittinen harrastus, vaan leipätyö, tulee asioihin perehdyttyä harvinaisen perusteellisesti.

Kukaan ei voi tietää kaikesta kaikkea, mutta päivittäin huomaa kuinka eri tasoista on hyötyä toisilleen. Euroopan Vasemmistopuolueen hallituksen jäsenenä saamistani tiedosta on usein hyötyä valtakunnan- ja kunnallispolitiikassa, ja toisinpäin.

Bloggaaminen on jäänyt muiden juttujen alle, mutta vihdoin ehdin tännekin kirjoittamaan. Tänään ihmisiä on tuntunut kiinnostavan mediamaksun kohtalo. Paavo Arhinmäki nosti keskusteluun esityksen Yle-rahastosta, joka kerättäisiin verotuloista. Sama esitys sisältyy meidän tavoiteohjelmaluonnokseen jota olen täällä Porissa esittelemässä.

Yle-rahasto turvaisi Yleisradion riippumattomuutta ja olisi hyvä vaihtoehto esitetylle tasamaksulle, joka on tuntuva pienituloisen kukkarossa. Tämä ei tietenkään kokoomukselle käy, he haluavat toisaalta ajaa Yleä alas kaupallisten toimijoiden tieltä, ja toisaalta hoitaa rahoituksen rikkaita suosien siten, että Wahlroos ja Lilius maksavat saman kuin vaikkapa työtön, opiskelija tai kansaneläkeläinen.

Ylen rahoituksella on kiire, hoidetaan se miten vaan. Lindénin tapa heittää toivotalkoiden työhanskat tiskiin on vastuuton.


Kommentit

13.5.2010 1:40  mies, 20

TÄYSIN SAMAA MIELTÄ! Voi herran Isä miten ilahduttaa lukea tätä blogia... Tiedän minne ääneni menevät.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini