Hyvää kesää!

Keskiviikko 22.7.2009 klo 2:40 - Jussi Saramo


ilosaari09p.jpgKesällä ei paljoa tapahdu politiikassa, joten bloggaan muistakin jutuista. Sellainen minulta on vähän jäänyt, aiemmin oli tapana enemmän kertoilla elämästä politiikan ulkopuolella.

Huolimatta siitä, että olen ensimmäistä kertaa neljään vuoteen aidosti kesälomalla, olen myös ehtinyt kirjoitella poliittisia tavoitteita kirjalliseen muotoon. Yksi kirjoitus valmistui eilen ja laitan sen myös tänne blogiin, kunhan se on ensin julkaistu sanomalehdessä.

Tänä kesänä en ole kuuden edellisen vuoden tavoin osallistunut poliittisiin kesätapahtumiin muualla Euroopassa. Myöskin Euroopan suurin rockfestari, Budapestin Sziget, jää tänä vuonna käymättä.

Jokakesäistä Ilosaarirokkia Joensuussa en sentään jättänyt tänäkään vuonna väliin. Artistitarjonta oli taas melko kevyttä, mutta meininki sitäkin parempaa. Oli siellä hyviä keikkojakin, esimerkiksi yksi pidempiaikaisista suosikkibändeistäni, norjalainen Röyksopp, veti hyvän setin. Olisin kyllä toivonut enemmän vanhempia biisejä, mutta niinhän se usein festareilla menee.

ilosaari09y.jpgMyös PMMP, jonka fani en varsinaisesti koskaan ole ollut, yllätti viihdyttävällä keikallaan. En tiedä kuinka paljon osaa oli hyvällä seuralla, lauantai-illan päätösbändin paikalla ja hyvällä festarituulella, mutta fiilis keikalla oli huipussaan.

Ensi viikon vietän ystävien luona Italian Milanossa ja Genovassa. Menemme myös ensimmäistä kertaa käymään turistien suosimalla Cinque Terren alueella. Se näyttää ainakin valokuvissa todella upealta paikalta.

Italian jälkeen onkin aika alkaa panostaa täysillä Vantaan ja Attacin asioihin. Saas nähdä vieläkö silloin puhutaan vaaliraha-asioista. Viime kesänähän asia unohdettiin loman aikana.

Alkaa näyttää siltä, ettei Suomessa sittenkään ole paljoa suoranaista lahjontaa, vaan kyse on erään ystäväni sanoin "kansallisesta cosa nostrasta", hyväveli-verkostosta joka pitää toisistaan huolta ilman suoranaisia lahjuksia.

Silmät pyöreina on saanut seurata mediasta uusia käänteitä, kuinka yhteisiä illanistujaisia viettänyt porukka on jakanut toisilleen satoja tuhansia vaalirahoitusta, jota on kupattu jopa eläkerahoista, yritystuista ja verottajalta. Sitten väitetään pokkana, että näissä tapaamisissa on puhuttu jostain ihan muusta.

Osa journalisteistä onneksi penkoo minkä ehtii. Poliisia tuskin asiat kiinnostavat ja onhan näissä tapaamisissa ollut jopa Supon johtoa. Kaiken lisäksi Ylen politiikan toimituksen esimies on naimisissa eniten tukea saaneet kanssa! Piiri pieni pyörii.

Kaiken tämän keskellä osa mediasta jatkuvasti vertaa tätä likaista rahaa ammattiyhdistysliikkeessä avoimesti toimivien puoluepoliittisten ryhmien apuun omille ehdokkailleen. On uskomatonta ettei eduskuntaa ole tässä tilanteessa hajotettu. Katsellaan jos löytyy uhrilammas, keskustan puoluesihteeri siihen osaan ei näytä haluavan.

Yritän saada unenpäästä kiinni, vaikka unirytmi on mennyt. Hyvää yötä, ja hyvää kesää!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini