Äänestys on jo käynnissä

Torstai 28.5.2009 klo 13:57 - Jussi Saramo


Ennakkoäänestys on jo käynnissä. Ympäri maata sataa tukiviestejä ja äänestysilmoituksia. Kiitos paljon kaikille, vielä jaksaa painaa vaalikiertueella kun on niin hyviä tukijoita!

jkl09eu.jpgMuutenkin näyttää hyvältä. Asiantuntijat veikkaavat sijoitusta listan kärjessä, ja se antaa tietysti myös paljon lisää virtaa. Ehkäpä televisioesiintymiset ja näkyvä kampanja ovat tuoneet uskottavuutta. Kotisivuilla yksittäisten kävijöiden määrä oli pelkästään eilen lähelle tuhatta. Facebook-tukiryhmä on ylivoimaisesti vasemmiston isoin lähes tuhannella kannattajallaan.

Nämä ovat hauskalla tapaa samaan aikaan läheiset ja suuren mittaluokan vaalit. Keskustelin äsken kreikkalaisten kanssa, minua haastatellaan huomenna kreikkalaiselle radioasemalle. Esiinnyn myös saksalaisella vaalivideolla, jossa kerron Suomen vasemmiston natonäkemyksiä.

On tärkeää että Kreikassa ja Saksassa saadaan hyvä vaalitulos. Tärkeää se on myös Suomessa ja Tikkurilassa. Siispä suuntaan tästä Tikkurilaan tapaamaan kanssavantaalaisia ja jätän poliittisen sisällön seuraavaan blogimerkintään.


Kommentit

28.5.2009 19:00  Ulla-Leena Alppi

Meidän perhe kävi jo äänestämässä väärin oikein ja toivottavasti moni muukin! Jussi olisi Euroopan parlamentissa ihminen paikallaan - hyvä yhdistelmä idealismia ja realismia, arvoinaan inhimillisyys ja ekologisuus.

29.5.2009 14:14  T

Hei!
Haluaisin tietää oletko vegaani/kasvissyöjä.
Oli ilahduttavaa löytää teeseistäsi maininta tehotuotannosta, kovin moni ei näissä(kään) vaaleissa muista eläimiä lainkaan.
Vaikutat hyvältä tyypiltä ja voisin äänestää sinua, mutta periaatteisiini kuuluu äänestää kasvissyöjää. (Ja sanoista tekoihin tietysti, on yksi asia puhua tehotuotannon julmuudesta ja toinen asia tehdä asialle jotain käytännössä.)

terveisin potentiaalinen äänestäjäsi

29.5.2009 21:37  Jussi Saramo

Hei,

olen pyrkinyt syömään eettisemmin, olin juuri yli kuukauden kokonaan vegaani. Nyt olen kuitenkin myös syönyt välillä lihaa. En siis ole kasvissyöjä, vaikka olenkin sitä mieltä että myös omilla valinnoilla on merkitystä.

29.5.2009 23:14  asd

Sait eilen ääneni. Ei muuta!

30.5.2009 1:19  Katri.J

Hejssan!
Ootko ajatellu kehitysyhteistyövaliokuntaan pyrkimistä jos/kun Brysseliin pääset? Siihen kun ei Suomen edustajilla ole tuntunut olevan aiemmin hinkua, ikävä kyllä.

30.5.2009 17:10  Jussi Saramo

asd:

mahtavaa, kiitos!

Katri.J:

En ole vielä hirveän pitkälle suunnitellut.

Kehitysyhteistyöasiat kiinnostavat paljon, ja olen niihin perehtynytkin jonkin verran. Niihinkin vaikutetaan ehkä todellisuudessa enemmän joissain lakia säätävässä valiokunnassa.

Etukäteen on aika vaikeaa sanoa millainen paketti siellä käsiin tulee. Uskon että saisin vaikuttavat tehtävät meidän tulevan ryhmän rakenteesta johtuen. Tilanteen mukaan kuitenkin mennään neuvottelemaan mahdollisimman vaikuttava kokonaisuus.

31.5.2009 13:01  yksääni

Meinasin etten äänestä ollenkaan kun en ole vaalipäivänä kotona eikä ollu aavistusta miten ennakkoäänestys toimii mutta sitten näin metrossa sun vaalimainoksen. Oli sen verran loistava että piti ihan tulla tänne sivuille kattomaan että mimmonen heppu sielä on. Ja sinua äänestin kun samaa mieltä ollaan asioista!

31.5.2009 13:20  Feministi

Moi! Kauhea dilemma: haluaisin äänestää naista mutta toisaalta sun teesit ja kampanja vetoaa. Siksipä kyselen: Oletko feministi? Mitä konkreettisia juttuja tekisit ja ajaisit europarlamentaarikkona ja poliitikkona sukupuolten välisen tasa-arvon eteen?

31.5.2009 15:53  Jussi Saramo

Yksääni: Kiitos paljon! Hienoa että metromainos tavoitti, niitä piti olla joka vaunussa, mutta minusta riippumattomista syistä ne jäivät aika vähiin.

Hyvää keväänjatkoa, nyt vain odotellaan kuinka tässä käy :)

31.5.2009 15:53  Jussi Saramo

Hei, olen feministi, jolla on kiire Attacin hallituksen kokoukseen :) vastaan mielelläni lisää myöhemmin.

Suurimmat sukupuolittuneet ongelmat koskettavat jokaista meistä, ja korostetusti mm. työssäkäyviä nuoria naisia. Siksi on tärkeää, että Euroopan työelämän muuttuminen vahvemman oikeudella toimivaksi villiksi länneksi pysäytetään ja aletaan rakentamaan taas kunnollista työsuojelua ja -oloja sekä palkkoja.

Toki myös huipputasolla on ongelmia, maissa joissa ei ole kiintiöitä ovat "pätevimmät" jostain syystä aina miehiä. Jatkossa EU:n toimielimiin pitäisi kaikkien aina esittää samassa suhteessa naisia kuin miehiä.

Lisäksi monissa EU-maissa tasa-arvokysymykset ovat Suomeakin heikommalla tolalla. EU:n pitää pystyä vaikuttamaan myös niihin, ne eivät voi olla vain kansallisia asioita.

Asioita olisi vaikka kuinka, mutta nyt menen kokokoukseen, kysy ihmeessä lisää :)

1.6.2009 1:48  mise

Jussi hei mitäs mieltä olet EU alueen veropohjan yhdentämisestä? Itse olen pitkälti sen puolella mikäli verotus on progressiivistä eikä viron mallia S:

1.6.2009 14:37  Spittin' Fiyah Sound

This is Spittin' Fiyah Sound,
supportin' Jussi Saramo & The Left Youth allover.

"We got to care for those who don't have it
Share the food and clothes and a just same, so me trod it
Burn out corruption and all who backstab it
Keep lookin' out for the poor and the addicts "

1.6.2009 20:00  JN

Kaksi ääntä lähti täältä meidän taloudesta sinulle. Toivotan vaalimenestystä sinulle ja koko vasemmistoliitolle.

1.6.2009 22:58  Jussi Saramo

mise:

Mielestäni veropohjien yhtenäistäminen on välttämätöntä epäterveen verokilpailun kuriin saamiseksi. Sitä ei kuitenkaan missään nimessä voi nyt tehdä harmonisointina, vaan luomalla minimitasoja joiden alle ei saa mennä. Jos haettaisiin väkisin yhtenäinen linja, tarkoittaisi se vielä lähitulevaisuudessa hyvinvointijärjestelmien purkamista.

1.6.2009 22:59  Jussi Saramo

Spittin' Fiyah Sound ja JN:

Huippua, kiitos paljon!

2.6.2009 0:31  mise

vielä olis tällänen kysymys , mit mieltä sie olet noista Lissabonin sopimuksen synnyttämistä uusista viroista? (meinaan aika varmaan menee läpi)

2.6.2009 10:46  Jussi Saramo

Tarkoitat ehkä "presidentin" ja "ulkoministerin" virkoja? Mielestäni sellaisia ei tule perustaa, koska jäsenmailla pitää jatkossakin olla mahdollisuus kahdenvälisten suhteiden hoitamiseen kolmansien maiden kanssa.

Lissabonin sopimuksessa oleellista on miten se vaikuttaa suuriin linjoihin. Mielestäni se ei kokonaisuutena merkittävästi paranna eikä huononna nykytilaa, ja se onkin sopimuksen suurin ongelma.

Nyt, globaalin uusliberalismin kriisin aikana ei voi hyväksyä uusliberalistista perussopimusta, joka siirtäisi rakenteellisen paineen seuraavan perussopimuksen hyväksymisestä kauas tulevaisuuteen.

Lissabonin sopimus siis siirtää välttämätöntä rakennemuutosta vuosia eteenpäin, ja estää demokratiaa puuttumasta uusliberalismin pohjaan, pääomien vapauden ensisijaisuuteen.

2.6.2009 22:05  Arvo.S Vantaa

Moi!Äänestin sinua jo kuntavaaleissa ja tänään EU vaaleissa onnea.

3.6.2009 17:59  Jussi Saramo

Kiitos paljon luottamuksesta Arvo! Teen kaikkeni ollakseni sen arvoinen, Vantaalla olen jo ollut hyvin aktiivinen.

3.6.2009 19:41  V. Anupuikko

Hei Jussi!

Tuumiskelin tässä seuraavaa: kun pääset europarlamenttiin (uskoni sinuun on kova :D), aiotko pitää blogissasi parhaasi mukaan lukijoita ajan tasalla sen suhteen, mitä siellä saat aikaan ja millainen meininki siellä on?

4.6.2009 9:38  Jussi Saramo

Olen aiemmin päättänyt, että jos tulen valituksi, laitetaan omien mietteideni ja blogini lisäksi sivuille kaikkien oleellisten äänestysten tulokset, miten minä, muut suomalaiset ja eri ryhmät niissä äänestivät.

Sivuille olisi kiva saada muutenkin mahdollisimman laajasti materiaalia, ja niiden sisällöntuottajiksi omien avustajien lisäksi kaikki halukkaat.

4.6.2009 12:02  m

Ei alun perin ollut tarkoitus äänestää vaaleissa ollenkaan, mutta kun näin hyvä ehdokas löytyi niin pakko se on uurnilla käväistä.

4.6.2009 17:07  Nippe Setä ja Eva Mama

go jussi go jussi go!!

JUSSI IS THE SHIT DAMN!!

5.6.2009 22:02  Kessu

Moro Jussi!

Mitä mieltä olet ruotsenkielen asemasta suomessa, tulisiko sen heikentää, ylläpitää samalla tasolla kuin nyt vai vahvistaa?

Itse olen vielä toistaiseksi demarien puoluerekisterissä, mutta sinulle olen jo kerännyt 3 äänestäjää + omani. Toivon että pääset EU-parlamenttiin!

6.6.2009 13:03  Johannes vain

Olet Jussi näkynyt kyllä tosi paljon paremmin medioissa kuin muut nuoret ehdokkaamme (vas.) ja sen lisäksi olen löytänyt ainoastaan sun ostomainoksiasi erinäisistä julkaisuista niitä sen aktiivisemmin etsimättä. Lisäksi teemasi ovat oikeasti erilaiset ja vastakkainasetteluhenkeä herättävät, mikä tekee susta hyvän protestiharavan ilman turhaa populismia.

Valitettavasti ennakkoääneni meni jo pitkän harkinnan päätteeksi toiselle ehdokkaallemme, mutta toivotaan ettet siksi jää yhden äänen päähän listan kärjestä. Tällä hetkellä arvioisin, että sulla on voittoon realistisimmat mahdollisuudet vaslin nuorten ehdokkaiden osalta!

6.6.2009 13:39  erja

hyvä jussi, ei muuta kuin tsemppiä. olet ehdoton suosikkini.

7.6.2009 3:04  Dr. Pätkätyö

Löytyi ehdokas lopulta. Ja toisin kuin aikaisempina vuosina protestina äänestämäni, varmasti kotiin jääneet ehdokkaani, voi ehdokas nyt ehkä myös oikeasti päästä päättämään asioista. Toivottavasti ajattelet Brysselissäkin itse (etkä alistu ryhmäkuriin) vaikka valtaa olisi virrassa enemmän tarjolla. Lupaat julkaista omat ja muiden äänestyspäätökset, joten tämänhän me sinut valineet voimme sitten tarkistaa.

Ps. Oikeus tietoon -teesisi oli minulle tärkeä. Pari sanaa tältä kulmalta yhteiskuntaa. Meidän tieteentekijöiden työ ja useimpien vilpitön kutsumus on tuottaa oikeata tietoa avoimesti kaikille - ja toimeentulomme tosiaankin riippuu poliittisesta tahdosta eikä patenteista. Sitä tahtoa on tähän mennessä ollut vähän esimerkiksi nuorten tutkijoiden aseman turvaamiseen. Lisäksi ympäri Eurooppaa - myös Suomessa - valtaapitävien intressejä edistävät yliopisto"uudistukset" ovat vauhdilla hävittämässä tiedon tuottamisen vapautta. Jos sinä, minä ja muut eivät toimi, meillä ja muualla EU:ssa ekologian professuurin täytöstä päättää pian UPM-Kymmene, ja työoikeuden maisterintutkinnon opinto-ohjelmasta Nokia tai Kansallinen Kokoomus.

7.6.2009 9:26  n

Äänestän todennäköisesti Sinua. Muutama näkemys kun olen läheltä nähnyt EU-työtä ja suomalaisten tapoja siellä:
1. Pieni maa ei paljon äänestämällä ja julistamallaa vaikuta. Kannattaa satsata kunnollisiin argumentteihin käytännössä toimivien ratkaisujen puolesta. Tästä seuraa:
2. Asiantuntemukseen kannattaa satsata sekä kotimaassa että EU:ssä ja vaikuttaa erittäin aikaisessa vaiheessa (komissioon jolla on yksinoikeus virallisiin ehdotuksiin).
3. Kannattaa muistaa, että vaikka Attac saattaa olla oikeassa nykymenon kritiikissään se ei välttämättä ole yhtä oikeassa vaihtoehtojen hahmottelussa. Tiedän, että tämä saattaa olla Sinulle vaikea/epäuskottava pala mutta olkoon.
4. Jos pääsisit parlamenttiin, pidä ihmeessä yhteyttä suomalaisiin virkamiehiin jotka yrittävät kyntää samaa peltoa toiselta puolelta. Ei ole mitään turhauttavampaa kuin lukea hörhöläisten parlamentaarikkojen lausumia samalla, kun yrittää saada jotain käytännön parannuksia aikaan.

7.6.2009 9:35  Turku

En tunne sinua pätkääkän, mutta miten voit olla nro. 1 molemmissa vaalikoneissa? Vasemmistoliittokin on mielestni syvältä? (totta kyllä etten ole tutustunut koko puolueen arvoihin ollenkaan) Jos ei tiedä ketä äänestää niin on parempi totella konetta kuin olla äänestämättä. Ja nyt sitten vaadin sinulta 110% panostusta tulevan "virkasi" hoitamiseen.

7.6.2009 13:42  Jaakko Portti

Vielä etätyötä Ivalosta Rovaniemelle ja Jyväskylään. Kysyivät tartteeko ilmoituslappua - ei tartte, vaan kuvallinen henkilökortti riittää.

Illalla seurataaan tuloksia!

7.6.2009 15:57  J

Ääni menee ilman muuta 116:lle.

7.6.2009 16:13  da man

Jussi voisi olla aktiivinen ja käydä hoitamassa nasevat komentit vielä.

http://saramo.blogit.uusisuomi.fi/2009/05/05/vapaus-valita-toisin-jatkoa/

Sillä toi näyttää huonolta tuolla ku noi kirjoittelee viimeisen päivän kommentteja.

7.6.2009 17:16  Jussi Saramo

Kiitos kaikille tuesta ja hyvistä mielipiteistä!

Ruotsinkielen asema heikkenee Suomessa jatkuvasti nykyisellä pakkolinjalla. Mielestäni olisi järkevää esimerkiksi vapaaehtoistaa kielenopetusta edelleenkin. Nykyisin moni "opiskelee" ruotsia peruskoulussa oppimatta mitään. Uskon, että mikäli kielivalinnan voisi tehdä vapaaehtoisesti ja myöhemmin, olisi motivaatio kielen oppimiseen paljon parempi ja siten myös oppimistulokset.

Käytännössä yksikielisillä alueilla eivät viranhaltijat enää puhu ruotsia. Mielestäni olisi hyvä tehdä todellisesta tilanteesta myös laillinen.

7.6.2009 17:44  Ääninen

Äänestin väärin, ja vielä löysin sinut niiden tyhmien vaalikoneiden avulla!

7.6.2009 18:49  Kessu

Olen samaa mieltä siitä, että pakkoruotsia ei tulisi olla suomenkielisissä kouluissa. Mutta meillä suomenruotsalaisilla tulisi olla oikeus ruotsinkielisiin palveluihin kunnissa, jossa ruotsinkielellä on merkittävä asema.

Toivottavasti pysyt jatkossakin aktiivisesti mukana Attac-järjestössä ja taistelet uusliberalismia vastaan Brysselissä aktiivisesti.

7.6.2009 20:30  vallila

Ääni annettu ja tulevaisuudessaki ääni menee sulle!

7.6.2009 21:58  Pete

Näyttää siltä, ettei paikkaa Brysselissä irtoa, mutta täytyy jo nyt onnitella hienosta äänimäärästä. Ensi kerralla napsahtaa. Hyvä Jussi!

7.6.2009 23:59  mmk

Kai n'emme sinut ehdolla vuoden 2011 eduskuntavaaleissa! :)

8.6.2009 0:10  Karoliina

Ääni meni numerolle 116, tsemppiä jatkoon! :)

8.6.2009 12:54  Jussi Saramo

Kiitos paljon kaikille, tuli parempi mieli näitä lukiessa. Kirjoitan kohta uuden blogimerkinnän jossa kommentoin näitä asioita :)


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini