Älyttömät vaalikoneet

Keskiviikko 29.4.2009 klo 14:04 - Jussi Saramo


MTV3 kysyi joskus vaalikoneessaan kuka voittaa jääkiekossa tai formuloissa, ja jossain toisessa vaalikoneessa tykkääkö juoda olutta.

Suomalainen poliittinen keskustelu on todella avutonta ja median surkeus vain heijastaa todellisuutta. Nyt meni kuitenkin hermo täytellessä Irc-Gallerian vaalikonetta. Lähetin heille mailia josta käy ilmi närkästykseni syy:

Hei,
olen pöyristynyt yhdestä eurovaalikoneen kysymyksestä:


”1.20. Rahaa ja voimavaroja tulee keskittää ihmisten auttamiseen omissa kotimaissaan pakolaisten vastaanottamisen sijaan”


Tämähän on sama kun kysyttäisiin ehdokkailta että ”jätätkö mieluummin hakkaamatta vaimoasi vai lastasi”


Ainoastaan perussuomalaiset ovat niin yksinkertaisia, että voivat asettaa nämä vastakkain, kyse on kun on kahdesta eri asiasta: EU:n tulisi ehdottomasti lopettaa esimerkiksi Afrikan riistäminen ja auttaa heitä siten jaloilleen, mutta samalla on tietysti vastaanotettava pakolaisia maista joiden asiat eivät ole kunnossa. Ideaalitilanteessa kenenkään ei tarvitse paeta, muttei sellaista ole näköpiirissä vielä seuraavalla vaalikaudella.


Toivon että muutatte kysymyksenasettelua joka on hyvin asenteellinen eikä vastaa todellisia vaihtoehtoja.

yst.terv.
Jussi Saramo


Kommentit

5.5.2009 21:42  Minna

Voi IRC-galleria. huh huh mitä settiä.
Jaksamista vaalityöhön ja idiottimaisten vaalikoneisiin vastailuun.

8.5.2009 13:21  Ina

Uskomattoman huono oli taas ainakin maikkarin vaalikone... No onneksi tietää jo ketä äänestää :)

P.S. Miksi se kone halusi tietää olenko nainen vai mies...? Mitenköhän sukupuoli vaikuttaa koneen laskemiin pisteisiin.

9.5.2009 9:05  Make

Vastattiinko sieltä kyselyysi mitenkään?

9.5.2009 16:10  Jussi Saramo

Vastattiin vain että haluttiin vastakkainasettelua, ja että nuoret ovat tehneet kysymykset.

Aivan kuin vaikka Somalian sota saataisiin lopetettua antamalla rahaa. Vastuutonta Irc-Gallerialta lähteä mukaan persujen juttuihin.

12.5.2009 19:19  nameless

Lukiessani foorumiasi olen entistä varmempi mihin ääneni kallistan.

19.5.2009 23:30  hanna

Minulle maikkarin vaalikone on ehdottanut useammissakin vaaleissa kokoomuslaisia ja rkp:laisia ehdokkaita, joista tiedän lukematta heidän kantojaan, etteivät ääntäni saa.. Muissa vaalikoneissa listalla nousevat, puoluekantaani mukaillen vasemmistoliitto, vihreät, kommunistit ja jotkut demarit.. Miettimään pistää? Sukupuolikysymystä hämmästelin itsekin. Onneksi on omat aivot joilla ehdokkaansa valitsee..

22.5.2009 21:23  Katri

Olen jo ratkaisuni ääneni kohtalosta tehnyt, ainoastaan pieni asia jäi vaivaamaan YLEn vaalikoneesta: miksi Suomen pitäisi esittää sekä miestä että naista komissaarin paikalle? Eikö se nyt kuitenkin mene niin, että pätevintä esitetään, ei naista tai miestä? Ei sukupuolikiintiö ole itseisarvoisesti tasa-arvoa.

23.5.2009 14:12  Jussi Saramo

Hei Katri. Hyvä kysymys.

Jostain syystä käy aina niin, että lähes kaikki Euroopan pätevimmät ihmiset ovat miehiä. Suomessa on paljon naiskansanedustajia ja ministereitä, mutta Euroopan tasolla siellä on aina ukkokööri.

Jos kaikki maat esittäisivät suomalaisen hallinnon nykykäytännön mukaan sekä miestä että naista, saataisiin tasaisempi koostumus, ilman että pätevyys kärsisi.

Kyseenalaistan myös ajatuksen siitä, että Olli Rehn olisi pätevin suomalainen komissaariksi :)


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini