Armotonta menoa

Tiistai 28.4.2009 klo 21:07 - Jussi Saramo


Sepi Kumpulainen lauloi armottomasta menosta. Laulu alkoi soida päässä eräänä päivänä ajaessani vaalipakulla päivän kolmannesta tapahtumasta neljänteen. Eurovaalit ovat melkoinen ponnistus ehdokkaalle joka tekee kunnollisen valtakunnallisen kampanjan.

Kampanjaa on kuitenkin kiva tehdä. Aurinko paistaa, ihmiset hymyilevät ja pysähtyvät juttelemaan. Samalla kun itse kiertää maata on tullut muutamia viestejä toisilta paikkakunnilta, kuinka sielläkin tehdään minulle vaalityötä vaikka ehdokas huitelee muualla. Nyt jo välitän suuren kiitoksen kaikille jotka ovat kampanjassa apuna!

ssf09.jpgBlogin päivitystahti on melko hidasta, kun ei juuri ennätä istumaan koneen äärellä. Viikonloppu vierähti Mäntsälän vaalitilaisuuden lisäksi Suomen Sosiaalifoorumissa, jossa puhuin lauantaina eläkejärjestelmän muutoksen vaikutuksista nuoriin, ja sunnuntaina Euroopan globaalista vastuusta. Kuva on päätöskeskustelusta, jossa Ikosen Hanski kertoi Uraaniton.org -liikkeestä jossa olimme yhdessä asuessani vielä Porvoossa. Kuvassa Rakennusliiton Matti Harjuniemi ja Metallin Kari Pekkarinen kuuntelevat, SAK-lainen ammattiyhdistysliike oli tänä vuonna voimallisesti mukana sosiaalifoorumissa.

Äsken olin kauppakorkeakoulun vaalipaneelissa yhdessä Jyrki Kasvin, Ukko Metsolan ja Arja Alhon kanssa. Ehdokkaiden lisäksi paneelissa oli talouden asiantuntijoita: EK:n johtaja Sixten Korkman, kauppakorkean professori Matti Pohjola ja Suomen Pankin johtaja Sinikka Salo.

Tilanne tuntui absurdilta: istua poliittisessa paneelissa kritisoimassa liberaalia kapitalismia ihmisille jotka on opetettu uskomaan siihen. Keskustelu oli kuitenkin ihan mukavaa, toivottavasti se sai jonkun kyseenalaistamaan dogmejaan, vaikken ehtinyt analysoimaan kuinka mahdoton ajatus "kilpailu kohti pohjaa" on.

Keskustelussa nousi esiin muutama helmi. Vihreiden Jyrki Kasvi ehdotti, että yliopistojen pitäisi Suomessa saada rahoitus sen perusteella kuinka paljon ne onnistuvat synnyttämään yritystoimintaa. Kokoomuksen Ukko Metsola peräänkuulutti johtajuutta: jonkun pitää uskaltaa sanoa opiskelijoille "menkää töihin, maksakaa veroja".

Eilen olin Haaga-Helian ammattikorkeakoulun järjestämässä paneelissa ulkomaisille opiskelijoille. Paneeli käytiin englanniksi, ja väsymys meinasi välillä vetää kielen solmuun. Positiivinen palaute kuitenkin nosti tunnelmaa, ja kun illalla käytiin vielä mukava paneeli oman puolueen ehdokkaiden kesken Tampereella, oli illalla sänkyyn mennessä täysin palvellut olo.

Ennen kotiin lähtö täältä toimistolta päivitän vielä kalenteriani, tulkaa tapahtumiin mukaan!


Kommentit

29.4.2009 0:50  Jaakko Portti

Hiukan outoja helmiä - Vihreiltä. J. Kasvi ??yliopistojen pitäisi Suomessa saada rahoitus sen perusteella kuinka paljon ne onnistuvat synnyttämään yritystoimintaa.?

Oliko J. Kasvilla ne uudet vihreät silmälasit? Vanha optikko siirtynyt kuulemma eläkkeelle. Ja yliopistot kilpailevat rahoituksesta. Kuka löytää Jyrkille uuden optikon!!

En usko ennenkuin todistat tuon lainauksen Jyrkin sanomaksi.

Ukko kun on "kok-ukko", sanoman uskon. Johtajuutta ja uskallusta sanoa opiskelijoille ?menkää töihin, maksakaa veroja?.

Ei muuta kuin ?Äänestä väärin !? - ehdottomasti.

29.4.2009 14:35  Joonas

Osallistuin itse tuohon samaiseen tilaisuuteen. Siellä Saramo kannatti maataloustukien alasajamista ja rakennerahastojen tuen leikkaamista vaurailta jäsenmailta.

Tämähän on todella reipasta eurooppalaista solidaarisuutta! Rakennerahaston tukiaiset pois vaan Itä-Suomelta?

29.4.2009 15:08  Jussi

Joonas muistaa oikein hyvin kuinka samaan kysymykseen oli niputettu ainakin 6 erillistä asiaa, ja piti valita kokonaisuutena jokotai.

Sen valinnan takana seison vieläkin jossa köyhemmille maille osoitetaan solidaarisuutta, maataloustukia ajetaan alas (ja siirrytään lähituotantoon rikkaiden maanomistajien tukemisesta) sekä panostetaan ilmastonmuutoksen vastaiseen taisteluun.

9.5.2009 14:22  äänestäjä 304

Asiasta kukkaruukkuun: jos Jussi pääset Brysselin koneeseen, menettääkö Vantaan valtuusto sinut? Se olisi sääli. Vai jaksatko jatkaa taistelua kahdella rintamalla? Ja sitten seuraavat Suomen eduskuntavaalit. Olisi loistavaa saada Sinut mukaan myös valtakunnan politiikkaan! Joskus voisit olla ehkä vielä ministerikin. Joka tapausessa, toivon menestystä EU-vaaleihin! Mitäs itse tuumit tulevasta?

9.5.2009 16:17  Jussi Saramo

Kiitos!

Todennäköisesti Vantaan valtuuston hoitaminen kunnialla Brysselistä olisi liian vaikeaa, ja varajäsen hoitaisi hommaa joka tapauksessa. Toisaalta, Vantaan valtuustosali on lentokentän vierellä, joten ei se mahdotonta ole, kun Suomessa on joka tapauksessa tärkeää käydä.

Brysselissä ei ehdi saamaan kahdessa vuodessa paljoakaan aikaan, ei vaikka on hyvin verkottunut jo valmiiksi. Uskon että minulla on paljon annettavaa Brysselissä, joten hoitaisin pestin kunnialla vähintään yhden kauden ajan. Parhaiten pääsee vaikuttamaan vasta jatkokaudella, joten siihen pitää myös tähdätä.

Eduskuntavaikuttaminen siis jäisi ainakin lähitulevaisuudessa minun osaltani. Hyvä meppi voi kuitenkin vaikuttaa paljon myös kotimaahan niin halutessaan.

9.5.2009 16:34  äänestäjä 304

No, sulla on vielä pitkä ura edessä! Hyvä, että haluat panostaa täysillä siihen, mitä teet. Ehdit vielä mukaan yhteen jos toiseenkin juttuun. Pääasia, että olet mukana päätöksenteon ytimessä.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini