Stubb Putte Possun nimipäivillä

Torstai 5.3.2009 klo 14:04 - Jussi Saramo


50-luvulta peräisin oleva lastenlaulu Putte Possun nimipäivistä tulee usein mieleen kuunnellessa kokoomuksen ja demareiden natointoisten edustajien puheita. Stubbin tai Jaakonsaaren jutut pääsemisestä ”mukaan pöytiin joissa asiat päätetään” kuulostavat naiiveilta. Lähihistoria osoittaa että Nato toimii vain kun siitä on hyötyä Yhdysvalloille, ja silloinkin tarjoukset ovat luokkaa ”ota tai jätä”.

Putte Possun nimipäivillä kaikilla oli niin mukavaa, että laulaja olisi halunnut olla siellä mukana. Sama hinku näyttää olevan joillain suomalaispoliitikoilla. On kivaa istua maailman mahtavien kanssa samoissa pöydissä ja luoda itselleen illuusio vaikuttamisesta. Perustelevatpa toiset mukana oloa tiedonsaannillakin, uskotaan että Natomaat päästäisivät suomalaiset sitten salatun tiedon ääreen.

Tiedonsaannista puhuttaessa unohdetaan, etteivät edes Yhdysvaltain kaikki päättäjät todellisuudessa tiedä mitä sen tiedustelupalvelut maailmalla puuhaavat. Diktaattoreiden ja oikeistosissien tukeminen on sen luokan puuhaa, että demokraattisesti valittujen päättäjien pitää pysyä siitä erossa. Poliitikoille voidaan sitten antaa sellaista tietoa mitä he haluavat kuulla.

Yhdysvallat halveksui YK:n asetarkastajien tekemää työtä ja hyökkäsi Irakiin tiedustelutietojen perusteella jotka todistivat maassa olevan joukkotuhoaseita. ”Halukkaiden koalitiota” kerättiin vetoamalla tiedustelutietoihin, ja moni maa, mm. Tanska ja Viro lähtivät soitellen sotaan. Jopa Yhdysvaltojen sylikoira ja läheisin liittolainen, Tony Blairin Iso-Britannia, sai vääristeltyä tiedustelutietoa.

Huhtikuun alussa vietetään Naton 60-vuotisjuhlallisuuksia Strasbourgissa ja Baden Badenissa. Tuhannet mielenosoittajat ympäri Eurooppaa kokoontuvat osoittamaan mielipiteensä Natosta juhlakokouksiin osallistuville päättäjille teemalla ”Ei sodalle – Ei Natolle”. Mukana on satoja vasemmistonuoria ympäri Eurooppaa.

Ei Natolle - Kyllä RauhalleUsein kuulee väitteen, ettei Nato olisi ongelma eurooppalaiselle vasemmistolle, vaan ainoastaan me suomalaiset olisimme jotenkin jämähtäneet YYA-todellisuuteen. Tämä ei pidä alkuunkaan paikkaansa. Esimerkiksi yhä suuremmaksi kasvavassa Saksan Vasemmistopuolueessa käydään keskustelua onko järkevämpää vaatia Naton hajottamista vai vain Saksan eroamista Natosta.

Päätimme viime viikolla Euroopan vasemmistonuorten kanssa yhteisestä vaatimuksesta hajottaa Nato. Varsovan liittoa ei enää ole ja Natomaat lähinnä luovat uusia kansainvälisiä ongelmia Naton selkänojan tukemana rauhan rakentamisen sijaan. Natokytky tulee kalliiksi niin taloudellisesti kuin moraalisesti Euroopalle.

Toivottavasti Stubb ja Jaakonsaari kutsutaan Naton 60-vuotisjuhliin viettämään mukavaa aikaa yhdessä Natojohtajien kanssa, ettei tarvitse taas jäädä harmittelemaan Natopöytien ulkopuolelle jäämistä. Ehkä se vähentäisi kovinta Natointoa, pysyvän kutsun hankkiminen jäsenyydellä tulisi turhan kalliiksi Suomelle ja suomalaisille lisääntyneenä turvattomuutena ja öljysotiin soveltuvan hyökkäyskaluston hankkimisena.


Kommentit

5.3.2009 22:01  Martti

Onneksi sentään Suomen kansa on säilyttänyt itsesuojeluvaistonsa - ilmassa kun on hieman propagadan makua, sillä Martti Ahtisaari ja Kokoomus (jonka sisällä itsessäänkin on jo NATO-oppositio) saavat aika paljon tilaa natottamiselleen mediassa. Siltikin meillä vielä pääosin vastustetaan NATOa. Toivottavasti joskus päästään keskustelussa jo loppuun ja todetaan, että NATO on viimeinen paikka johon meidän tulee liittyä. Hienoa, että Euroopan vasemmistonuoret ovat päättäneet tehdä työtä NATOn hajottamiseksi.

Putte Possun nimipäivä -vertaus on helvetin osuva, koska tämä isojen poikien joukkoon pääseminen tuntuu olevan ainoa peruste koko NATO-hommalle Suomessa. Suomella ei ole massia mitenkään liikaa eikä tänne kohdistu sotilaallista uhkaa. Missä oikeat argumentit NATOn puolesta? Ei missään, koska sellaisia ei ole.

16.3.2009 16:02  Jake

Martille! Kyselit missä oikeat argumentit NATOn puolesta. Tässä tulee yksi:

"Suomen tiedotusvälineille
Julkaisuvapa: heti
Kremlin tukema venäläinen nuorijärjestö Nashi osoittaa mieltä Helsingissä 23.3. Viron lähetystön järjestämää konferenssia vastaan, joka venäläisten mielestä on Venäjä-vastainen. Myös Virossa toimiva nuorisojärjestö Yövartio osallistuu mielenosoituksiin.
Venäjä valtapuolue Yhtenäinen Venäjä on ottanut poikkeuksellisen jyrkästi kantaa Viron lähetystön Helsingissä 23.3. järjestämää tilaisuutta vastaan. Yhtenäisen Venäjän mielestä kysymys on natsismin ihannoimisesta.
Mielenosoitukset liittyvät Viron lähetystön Helsingissä isännöimään seminaariin, jossa keskustellaan kommunismin rikoksista virolaisia vastaan. Nuorisojärjestöjen mielestä kysymys on venäläisvastaisesta ja russofobisesta propagandasta sekä natsismin rikosten vähättelystä.
Samana päivänä 23.3. kello 12 nuorisojärjestöt järjestävät Suomen tiedotusvälineille lehdistötilaisuuden. Tilaisuuteen osallistuu tiettävästi venäläisiä historioitsijoita ja Venäjän duuman jäseniä sekä venäläisten nuorisojärjestöjen johtoa.
Venäläiset nuorisojärjestöt aikovat osoittaa mieltä Sofi Oksasen ja Imbi Pajun kirjan esittelytilaisuuden yhteydessä kello 15 Sanomatalolla sekä sen jälkeen kello 17 alkavassa Viron lähetystön isännöimän seminaarin yhteydessä Orion-elokuvateatterissa.
Tapahtumaan liittyen mieltä osoitetaan samaan aikaan myös Tallinnassa Viron ulkoministeriötä vastaan ja Moskovassa Viron suurlähetystöä vastaan.
Venäläisten nuorisojärjestöjen mielestä Viron lähetystön Helsingissä järjestämät tilaisuudet sisältävät rasistista venäläisiä vastaan suunnattua propagandaa.
Lisätietoja: dosentti Johan Bäckman, 040 503 5474"

Jussille! Aikooko Vasemmistonuoret ottaa tähän kantaa mitenkään?

19.3.2009 14:13  Jussi Saramo

En ymmärrä miten tuo olisi argumentti Naton puolesta?

Sekä virolaisten että venäläisten fasistien touhu on kuitenkin lopulta niin marginaalista, ettei sellaiseen kannata tuhlata paukkuja.

Nashilasten touhuja oleellisempaa on Venäjän johdon toiminta. Siihen vaikutetaan parhaiten pysymällä Naton ulkopuolella. Nato käy kuitenkin Venäjän kanssa hiljaista sotaa Kaukasuksen luonnonvaroista etelässä, eikä meidän kannata mennä siihen osapuoleksi.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini