Joulu tulee

Keskiviikko 19.12.2007 klo 11:55 - Jussi Saramo


Onneksi kohta on joulu, ja loma! Pääsee hengähtämään ja käymään kaikki mukavat joulutraditiot läpi. Menen Porvooseen perheen luo aatoksi. Tapaninpäivänä lähden kymmenettä kertaa Upsalaan valmentamaan salibandyjunioreita maailman suurimpaan salibandyturnaukseen. Tervetullutta vaihtelua politiikalle.

Jouluisin ympäri Suomea ja maailmaa opiskelemaan lähteneet porvoolaiset tulevat kotiin vanhempiensa luo. Perheiden tapaamisen jälkeen on sitten tavattu Bar Maryssä "orpojen ja uskomattomien joulussa". Tämä traditio jää nyt valitettavasti pois, kun Mary suljettiin. Facebook-yhteisössä mietitäänkin jo kuumeisesti, mihin mennä.

Joulukuu on järjestön puheenjohtajalle hullua aikaa. Olen juossut glögitapahtumasta ja pikkujouluista toiseen, yrittäen välillä ehtiä kokouksiin ja hoitamaan kiireelliset toimistoasiat ennen lomaa. Nyt tuntuu siltä, että suoriuduin hommasta hyvin ja on kivaa lähteä pian lomalle.

Loppuun vähän politiikkaa. Eduskunnassa äänestettiin uudesta päästökauppalaista. Eduskunnan varmaankin vihrein kansanedustaja, Vasemmistoliiton Pentti Tiusanen, äänesti esitystä vastaan, se kun ei ollut ekologinen tai erityisesti päästöjä vähentävä, vaan väljä ja löysä niin, että se johtaa päästöyksiköiden ylitarjontaan. Osa Vasemmistoliiton kansanedustajista taas kannatti lakia, koska ajattelivat että huonokin esitys on parempi kuin ei mitään.

Vasemmistoliitolla on muutama, onneksi seuraavissa vaaleissa eläkkeelle siirtyvä menneisyyteen katsova edustaja, jotka vastustivat päästökauppaa ihan siitä syystä, ettei heitä ympäristöasiat kiinnosta, mikäli ne uhkaavat työllisyyttä. Nyt kun enemmistö ryhmästä äänesti päästökauppaa vastaan, näyttää siltä, että ryhmän enemmistö kuuluisi tähän porukkaan. Todella huonosti hoidettua julkisuuspeliä, jos minulta kysytään. Puolueen eduskuntaryhmän pitäisi nyt katsoa peiliin ja miettiä, tuliko toimittua ihan fiksusti.

Avainsanat: Porvoo, ympäristöpolitiikka


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini