Nettivaalit?

Sunnuntai 14.1.2007 klo 21:50 - Jussi Saramo


Tulevista vaaleista on ennakoitu ensimmäisiä todellisia nettivaaleja. On väitetty että vaalit ratkeaisivat internetin avulla.

Kansan Uutiset teki aiheesta ison jutun, jossa arvelin ettei internet tee vielä näissä vaaleissa lopullista läpimurtoaan, vaikka sen merkitys on jo todella iso. Tämä merkitys on puolueissa huomattu. Esimerkiksi irc-galleriaan, josta on viime vuosina tullut uskomattoman suosittu nuorison keskuudessa, on nyt ennen vaaleja liittynyt monia vihreiden näkyviä toimijoita.

galtsu.gif

Jopa kansanedustajat Kasvi ja Tynkkynen liittyivät vasta gallerian käyttäjiksi. Vasemmistoliiton kansanedustajia ei ole näkynyt, mutta nuoria vasemmistolaisia sitäkin enemmän. Itse en kyllä meidän kansanedustajia sinne kaipaakaan, on melko läpinäkyvää että blogit ja yhteisöt heräävät vasta kun vaalit lähenevät.

Poliittisten nuorisojärjestöjen todellisen suosion nuorten keskuudessa voikin tarkistaa aika lahjomattomasti "galtsusta". Kun Vasemmistonuorten yhteisössä on kolme ja puolisataa nuorta, on keskustan, vihreiden, ja demarien nuoria viidestäkymmenestä seitsemäänkymmeneen. Vasemmistonuorten lisäksi myös kokoomusnuoret ovat suosittuja. Tämä on toki nähty jo "kentällä" vuosia, mutta internetpalvelut jotka kokoavat melkein kokonaisia ikäluokkia paljastavat tällaiset asiat lahjomattomasti.

Liikkeen tulevaisuus näyttää siis hyvältä. Ainakin vielä näissä vaaleissa menestys vaatii netin lisäksi kovaa jalkatyötä, kun luukutetaan mainoksia ja jaetaan niitä kaduilla.

Avainsanat: media


Kommentit

16.1.2007 12:30  Jouni

Kokoomusnuorten yhteisö on ylivoimaisesti suurin poliittisten nuorisojärjestön blogi yli neljällä sadalla jäsenellään.

16.1.2007 12:36  che

Kokoomusnuorten neljäsataa ja Vasemmistonuorten kolme ja puolisataa... ylivoima on varmaan katsojan silmässä ;)

Ylivoimaisia nämä kaksi ovat kyllä muihin verrattuna, joilla on reilusti alle sata.

17.1.2007 15:50  Jaakko Vasankari

Teknisenä korjauksena huomauttaisin, että irc-gallerian yhteisöt eivät ole blogeja. Blogit ovat julkaisualustoja, joita voi kommentoida, kuten esimerkiksi tämä Jussin blogi.

Jussin blogin sisällöntuotannosta vastaa Jussi itse.

Vasemmistonuoret- ja kokoomusnuoret-yhteisöjen sisällöntuotannosta vastaa kaikki irc-galleriaan rekisteröityneet jäsenet.

21.1.2007 17:30  Mies

Tämänhetkinen kuumin ja ehdottomasti tärkein poliittinen puheenaihe Suomessa on joku perkeleen lakritsakäärö, ainakin IRC-Gallerian perusteella.

30.1.2007 1:20  Riku Eskelinen

Ai... Olen varmaan aika epäuskottava ja out, kun en ole IRC-gallerian jäsen. Olen varmaan tosi out muutenkin, kun en pidä esimerkiksi City-lehdestä ja viikset ovat mielestäni qminta hottia.

Vasemmistonuoret on epäilemättä puolueen kannatukseen nähden aktiivinen järjestö. Samoin Kokoomusnuorilla on ihan oikeita aktiiveja olemassa. Vihreillä ja meillä (Keskustanuorilla) on toki runsaasti aktiiveja myös. Demareista ei voi olla ihan niin varma, sillä huhuja on kuulunut, että Helsingin ulkopuolella aktiiveja olisikin. Olen tavannut myös pikkupuolueista nuoria aktiiveja, joten elämää on.

Enemmänkin saisi olla. Milloinkahan jengi tajuaa, että politiikka on oikeasti in ja City-lehti out?


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini